Web design, webes alkalmazások, arculattervezés, UX/UI témák sorozata, ahogy az élet adja.

25 alapelv a mobilos weboldaltervezéshez

2014/08/22. - írta: MZ Periksz

Hogy néz ki egy jó mobil site? A kérdés megválaszolásához az AnswerLab és a Google közösen készített egy kutatást és összeállította a mobil site design 25 alapelvét, hogy segítsen a vállalkozásoknak olyan mobil oldalakat létrehozni, mely felhasználóbarát és valódi konverziót eredményez.

 

A felhasználók egyre többször mobileszközökkel böngészik a weboldalakat és az alkalmazásokat, ami a cégek számára is nélkülözhetetlenné teszi a hatékony mobil jelenlétet. A magyarul szabadfordításban "gyönyörködtesd a felhasználót, szállítsd a konverziót" (Delight Users and Drive Conversions) alcímmel ellátott tanulmány végigvezet azon a 25 alapelven, amely a hatékony, felhasználóbarát mobilos oldalakat és alkalmazásokat jellemzi, vagy kéne, hogy jellemezze.

penbeat_1.jpg

A dokumentum a következő témákat veszi sorra, és ezek alapján mondja ki a 25 design alapelvet:

  • Navigáció
  • Keresés
  • Konverzió
  • Űrlapok
  • Használhatóság
  • Technikai ellenőrző lista

Egyre több okostelefon felhasználó böngészi a weboldalainkat, ezért figyeljünk oda, hogyan készítünk a mobil designt! Plusz egy extra segítség a Google I/O 2014-es konferenciájáról, Jennifer Gove UX kutatómérnöktől:

Tervezési alapelvek a jobb mobilwebes élmény érdekében

 

http://www.google.com/think/multiscreen/whitepaper-sitedesign.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindesign.blog.hu/api/trackback/id/tr696624985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása